Шестима фенове на Аякс и трима полицаи са били хоспитализирани след конфронтациите с привърженици на АЕК в Атина в мач от Шампионската лига, съобщиха гръцките власти.

Според изявлението, служителите на реда са пострадали след хвърлени бутилки и други предмети. Повечето от ранените са били с леки травми, но един от тях е останал в болницата под наблюдение.

По-рано полицията докладва за 11 ранени униформени лица. До намесата им се стигна в самото начало на двубоя между АЕК и Аякс, когато фенове на гръцкия тим хвърлиха сигнални ракети и коктейл ,,Молотов“ от трибуните на ,Олимпийския стадион в средиземноморската столица. В резултат на това трима привърженици на холандците са пострадали и са били откарани в лечебно заведение.

Полицията добави, че е имало и размирици в центъра на Атина в навечерието на мача, когато фенове на друг атински клуб – Панатинайкос, които имат добри взаимоотношения с Аякс след финала помежду им в Шампионската лига през 1971 година, са се присъединили към привържениците на холандците в боя срещу тези на АЕК.

Аякс спечели гостуването си с 2:0 след двете попадения на Душан Тадич. По този начин тимът си осигури участие в осминафиналната фаза на най-престижния европейски клубен турнир. Остана да се определи и първият тим в групата, като при успех в последния кръг срещу Байерн Мюнхен у дома, холандците ще завършат на върха в крайното класиране на група E.