Президентът на ФИФА Джани Инфантино се обяви за големи реформи в трансферния прозорец и в трансферния пазар като цяло, които биха засегнали комисионните на агентите, сумите, получавани от юношеските отбори на играчите и срока на периода за сделки.
 
В интервю пред ESPN Инфантино разкритикува развитието на трансферния пазар. "Може да се каже, че системата е здрава, защото в обръщение има много пари, но тенденцията е притеснителна."
 
Затова и той призова за по-здрави регулации на пазара в различни области. Една от тях е постоянно увеличаващите се комисионни на агентите. "Според мен комисионните на агентите станаха прекалено високи. Много агенти са съгласни и биха призовали за по-сериозни регулации. В момента няма ясни правила."
 
Според Инфантино трябва по-внимателно да се следи и за обезщетенията, получавани при трансфери на юноши на даден клуб. "Едно решение би било да се споразумеем за ясни правила, да бъдат изплащани 5% като трансферна сума за обезщетение за юношеските клубове. Тези 5% могат да отиват в централна сметка на ФИФА, откъдето да бъдат разпределяни към клубовете, изградили играчите."
 
Инфантино иска и по-ранно затваряне на трансферния прозорец. "Има смисъл в началото на сезона да знаеш как ще изглежда твоя състав. Не трябва да е възможно да променяш състава си седмица-две или цял месец след началото на сезона или пък евентуално да загубиш най-добрия си играч. Трябва да защитаваме ценностите, които направиха футбола това, което е."
 
"Важно е да въведем правила, за да лимитираме големината на съставите и броя на отдадени под наем футболисти. Всички имаме интерес най-добрите играчи да играят. В момента това не се случва, защото най-добрите играчи имат твърде много топ футболисти в своите редици."