Бившият испански национал Шави, който днес бе представен официално като играч на катарския Ал Сад заяви, че е воден от желание за още успехи. Шави коментира, че иска да сподели опита си, с идеята да печели титли с Ал Сад в Катар.

Легендата на Барселона се раздели с тима, след спечелването на Шампионската лига този сезон.

„Горд съм, че съм тук. Развълнуван съм като дете и искам да продължа да печеля трофеи. Познавам и други футболисти, които са играли тук. Много от тях ми казват само хубави неща и знам, че лигата е оспорвана“, коментира Шави и продължи:

„Времето ми в Испания отмина и искам да печеля титли тук и в азиатската Шампионска лига. Постигнах всичко в Европа с Барселона и кариерата ми на Стария континент приключи. Исках да опитам нещо друго във футбола. Сега искам да покажа опита, който натрупах с Барселона тук. Катар е държава, в която мога да науча нови неща за футбола, но и за културата й.“

„Договорът ми с Ал Сад е за две години. Искам да продължа да играя футбол. Щастлив съм, че ще бъда посланик на предстоящото Световно първенство през 2022. В момента мисля само как да изпитвам удоволствие от етапа, в който се намирам“, коментира още Шави.