Футболистът на Барселона и на националния отбор на Испания Шави Ернандес изрази надежда „ла фурия“ да прибави трофея на турнира за Купата на Конфедерациите във витрината на своите успехи. Възпитаниците на Висенте дел Боске стартират участието си в надпреварата с мач срещу Уругвай, който е тази вечер в 1 часа след полунощ.

„Този турнир има историческо значение. Всички фенове на футбола са наясно с това. Ние много искаме да прибавим и този трофей във витрината си. Много съжаляваме за 2009-а година“, започна Шави.

Колкото до една от най-значимите фигури в тима на Уругвай Луис Суарес и до предстоящия мач, играчът на Барселона обясни: „Суарес е значим играч. Обикновено той прави разликата. Но освен него, е хубаво да споменем и имената на Кавани и Форлан. Ние трябва да заложим в тази среща на динамичния футбол, на бързата игра и да се възползваме от всяко свободно пространство“.

За капитана на „ла фурия“ Икер Касияс, който дълго време се възстановява от травма, Шави заяви: „Икер е изключително значим за нас играч“.