Бразилският футболен отбор Шапекоензе продължава напред.

От ръководството на клуба съобщиха, че предстои да подпишат с 18, или 20 нови футболисти, които да заменят трагично загиналите играчи.

Те починаха, след като самолетът, с който пътуват, се разби в Колубмия в края на ноември. При катастрофата живота си загубиха 71 души, почти всички от които бяха част от тима.

От клуба обаче са категорични, че няма да дадат номерата на единствените трима оцелели футболисти на други играчи.

Самолет с бразилски отбор на борда се разби над Колумбия

Бивш шампион с ЦСКА загина в самолетната катастрофа

Шефът на полицията потвърди за 5 оцелели и 76 загинали

Ноември 2016 – месец на горест, месец на сълзи

Човешка грешка е довела до трагедията с Шапекоензе

Трогателната изповед на един от оцелелите от Шапе

Директорът на футболния клуб Руи Коща заяви, че дори да не успеят отново да излязат на терета, оцелелите футболисти „ще играят важна роля в отбора“.

Той поясни, че двама от играчите имат шанс да стъпят отнво на тревата. Третият обаче няма да успее, тъй като част от крака му е ампутиран: „Но единствените, които могат да носят тези фланелки са си само те“.

Първият мач на отбора е на 26-ти януари.

По-рано един от оцелелите от катастрофата футболисти се показа пред света: "Аз нямам думи да обясня това, което чувствам. Това е смес от чувства. Голяма радост е да бъда тук отново, но в същото време ми е много тъжно, защото загубих много приятели", заяви през сълзи Алън Рушел. Футболистът обясни, че се надява отново да се върне на терена и ще направи всичко възможно това наистина да се случи.