Шампионът на Африка за 2012 година Замбия не успя да победи игралия почти час с човек по-малко тим на Етиопия в първия мач от Група C на турнира за Купата на африканските нации 2013, който се провежда в Южна Африка.

Изненадващо етиопците можеха да поведат от дузпа в 25-ата минута, но Саладин Саид пропусна отсъденият 11-метров наказателен удар в полза на неговия отбор.

В 35-ата вратарят на Етиопия Джемал Тасю излезе необмислено извън наказателното си поле и фаулира грубо откъсналия се сам срещу него Колинс Мбесума, за което получи директен червен картон и остави тима си с човек по-малко.

Тимът на Ерве Ренар се възползва от полученото си числено предимство в добавеното време на първото полувреме, когато след грешка на бранител Мбесума излезе очи в очи с резервния страж Зерихун Таделе и вкара за 1:0 в полза на Замбия.

Етиопия изравни в 65-ата минута след добра атака, при която Адане Гирма бе изведен добре отдясно и с удар в близкия ъгъл оформи крайното 1:1.

В другата среща от Група C Нигерия играе срещу Буркина Фасо от 20:00 часа българско време. В състава на Буркина Фасо се подвизава и единственият футболист от А група, който взима участие в този турнир - Исуф Уатара от Черноморец Бургас.