Шампионът на UFC в тежка категория - Франсис Нгану остана много доволен от това, че една от най-големите футболни звезди в историята Африка - Самуел Ето'о оглави камерунската федерация по футбол.

„Помогнете ми да поздравя Самуел Ето'о за това, че стана президент на FECAFOOT (Футболният съюз на Камерун)! Камерунският футбол сега е в добри ръце и кой друг може да го направи по-добре от човека, който се бори през целия си живот, за да постави тази страна на световната карта на футбола, да повиши нивото на нашата конкуренция и да вдъхнови цяло поколение“, написа шампионът на UFC в тежка категория по адрес на бившия голмайстор на Барселона, Интер и Челси.

Нгану, от своя страна, поставя основите в смесените бойни изкуства за африканската страна. Машината за победи в клетката ще спори със Сирил Ган в обединителен сблъсък за световната титла в тежка категория на UFC. Двубоят е главен на събитието UFC 270 и ще се проведе на 22 януари 2022 година в „Хонда Център“ в Анахайм, Калифорния.

Общият баланс на „Хищника“ е 16 победи и само 3 загуби . Всичките си успехи той е постигнал преди финалния гонг (12 нокаута и 4 събмишъна).