Актуалният шампион в Копа Либертадорес – еквадорският Лига де Кито, е пред отпадане още в предварителните групи на турнира през този сезон, след като завърши наравно 1:1 с чилийския Коло Коло в мач от четвъртия кръг в първа група.

Хайро Кампос даде надежди на домакините за успех, откривайки резултата в 47-та минута, след като засече с глава центриране от свободен удар на Патрисио Урутия.

Чилийците обаче стигнаха до скъпоценната точка минута преди края на двубоя, когато след изстрел на Луис Мена топката се отклони от Клаудио Билер и спря в мрежата - 1:1.

Така ЛДУ Кито остана на третото място с четири точки, а пред него са Коло Коло със седем и Спорт Ресифе с шест точки.

Аржентинският гранд Бока Хуниорс постигна четвърта поредна победа във втора група, надигравайки Гуарани с 3:1. Така на практика тимът от Буенос Айрес си осигури участие в следващата фаза. За домакините от Бока се разписа атакуващото трио Мартин Палермо (33), Родриго Паласио (36) и Хуан Роман Рикелме (85-дузпа), а за гостите точен бе Мигел Паниагуа (43).

Бразилският първенец Сао Пауло се класира за осминафиналите на турнира след успеха си с 2:1 над уругвайския Дефенсор Спортинг в среща от четвърта група. Изненадващо обаче гостите поведоха в резултата в 38-та минута. Причината за това бе грубата грешка на вратаря Рожерио Сени, който позволи на Диего де Соуса да му вкара гол от далечен свободен удар. През втората част обаче бразилците сътвориха обрат и с два гола на Борхес стигнаха до победата с 2:1. В 71-та минута Борхес бе оставен непокрит и изравни, а четири минути след това засече подаване и отново попадна в прегръдките на съотборниците си.

Сао Пауло набра десет точки с шест повече от Индепендиенте и Дефенсор, които в мач помежду си ще определят вторият в тази група.