Шампионската лига се е радвала на много рекорди през изминалия сезон, което ще помогне за бъдещото развитие на женския футбол, според Надин Кеслер, която е директор на женското направление в ръководството на УЕФА, цитирана от ДПА.
 
Кеслер каза пред агенцията преди старта на груповата фаза на турнира през тази година, че е записан рекорд по посещаемост в 20 страни, което означава повече от 700 000 фенове на мачовете или средно по 11 000 на среща. Сезонът ще се започни и с първия напълно разпродаден стадион за финала в Айндховен.
 
Състезанието в актуалния си формат бе създадено през 2021 с телевизионни права за всички срещи на стойност около 24 милиона евро. Световният рекорд от 91 648 фенове бе поставен на полуфинала между Барселона и германския Волфсбург през 2022.
 
Бившата германска състезателка Кеслер заяви, че рекордите са помогнали за "създаването на конкуренция, която служи за развитието на женския футбол и цяла Европа".
 
Кеслер добави, че Европейското първенство през 2022 в Англия и Световното първенство тази година в Австралия и Нова Зеландия са допринесли за популярността, но Шампионската лига и другите турнири също играят важна роля./БТА