Предстоят да се изиграят последните мачове от груповата фаза на Шампионската лига. Тази вечер в 21.45 часа ще бъде поставено начало на зрелищното шоу, което ще реши и едни от последните въпросителни, които стоят на дневен ред в отделните групи. Кои отбори ще продължат напред във фазата на директните елиминации, кои състави ще трябва да се задоволят с втория по престиж турнир на Стария континент – Лига Европа и кои ще се сбогуват с участието си на европейската сцена? Три въпроса, които ще получат отговор само след няколко часа.

Двама българи също ще тръпнат да разберат съдбата си. Станимир Стоилов и неговият Астана имат реални шансове за третото място в Група С, даващо право на участие в Лига Европа, а всичко зависи от развоя на мача с Галатасарай.

Георги Миланов и ЦСКА Москва също таят надежди за втория турнир на УЕФА при добър изход на битката им с ПСВ.

Ето и каква е ситуацията в отделните групи, мачовете от които ще се изиграят по-късно днес:

Група А

В първата група Пари Сен Жермен посреща Шахтьор Донецк, а Реал Мадрид домакинства на Малмьо. Интрига при оформянето крайното класиране не липсва. „Кралете“ са лидер в групата си с 13 точки, а ПСЖ е втори с 10 пункта. Трети и четвърти са Шахтьор и Малмьо, които разполагат с равен точков актив /3/.

Лидерското място на испанския гранд в групата няма как да бъде отнето, дори и момчетата на Рафаел Бенитес да загубят срещу Малмьо, а ПСЖ да победи Шахтьор. Реал постигна нулево равенство срещу парижани в първия мач помежду им, а във втория след гол на Начо триумфира. Точно тази победа би оставила „лос бланкос“ на върха в случай на изравняване на точките, тъй като мадридчани имат повече спечелени точки в преките двубои с парижани.

Така въпросът кой ще заеме трето място между Шахтьор и Малмьо остава да виси с най-голяма сила. В срещите помежду си в Група А двата отбора си размениха по една победа. Малмьо обаче победи само с 1:0, докато Шахтьор вкара 4 попадения в ответния мач, без да допусне гол. Така с по-добра голова разлика украинският състав държи мястото, даващо квота за Лига Европа преди изиграване на последните мачове. Дали ще има размествания, предстои да разберем.

Група В

Финалните сблъсъци в Група В са между ПСВ Айндховен и ЦСКА Москва, и Волфсбург и Манчестър Юнайтед. Дистанцията между четирите отбора, изразена в точки, е доста малка. Волфсбург е лидер с 9 пункта, докато Манчестър Юнайтед е втори само с точка по-малко /8/. ПСВ има 7, а московчани са последни с 4.

Сблъсъкът между Волфсбург и Юнайтед тази вечер при всички случаи ще реши окончателно спора за първото място, а в случай на неуспех срещу „вълците“ и евентуална победа на ПСВ над ЦСКА „червените дяволи“ могат да се озоват на третата позиция.

Битката между ПСВ и ЦСКА обаче има по-особен привкус, заради Георги Миланов, който се състезава за руските „армейци“. ЦСКА има реални шансове за третото място, стига да победи. При такъв вариант Миланов и компания ще се изравняват по точки с холандския си опонент, а това и успехът в първия мач с 3:2 ще ги изкачи на третото място.

При победа за ПСВ, отборът може да се класира на второто място в групата и да продължи напред в турнира на богатите.

Група С

Заключителните битки в Група С са между съставите на Бенфика и Атлетико Мадрид, а Галатасарай посреща Астана. Сигурни участници в следващата фаза на турнира са „дюшекчиите“ и португалците, а чрез мача помежду си те ще решат окончателно лидера в подреждането. И Атлетико, и Бенфика имат по 10 точки, като са съответно първи и втори. Първият мач между тях завърши с успех за Бенфика с 2:1, но благодарение на по-добра голова разлика преди последните срещи испанците са начело.

Далеч по-интригуващо ще бъде гостуването на Астана, воден от Станимир Стоилов, на Галатасарай. Казахстанският състав е последен в групата с 3 точки, а турският гранд е позиция напред с 4. В първия мач момчетата на Мъри направиха 2:2 у дома си, а при успех тази вечер могат да си гарантира наситена откъм европейски футболни емоции пролет в Лига Европа.

Група D

Манчестър Сити – Борусия Мьонхенгладбах и Севиля – Ювентус ще поставят точка на мачовете в Група С. Преди тях италианският шампион е лидер с 11 точки, следван от „гражданите“ с 9. Трети е Мьонхенгладбах с 5 пункта, а последен е Севиля с 3.

При успех на Севиля над „бианконерите“ и загуба на Борусия от Сити, испанският състав би могъл да спечели „билет“ за Лига Европа. При подобна хипотеза би настъпило и още едно разместване – Ювентус би останал втори, а манчестърци ще оглавят класирането.

Всички срещи са с начален час 21.45 часа и ще могат да бъдат следени в сайта Gong.bg и в ефира на Дарик радио.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS