Световноизвестната латино певица Шакира заяви пред бразилските медии, че ще подкрепя латиноамериканските отбори в отсъствието на нейната страна - Колумбия.

Колумбийският отбор завърши на седмо място в квалификациите и не успя да се класира. Но като техен представител на континента, Шакира си има фаворити за титлата.

Експлозия от цветове, раси, чувства... На Световното първенство в Африка ще бъдат много специални.

„Трудно ми е да говоря, защото моята страна не е там. Но аз ще аплодирам южноамериканските държави (Бразилия, Аржентина, Парагвай, Чили и Уругвай). Успех, Бразилия!” - заяви звездата, държейки флага на Бразилия. Певицата дори опита да проговори на португалски, което стопли още повече репортерите от страната на кафето.

Певицата, която закри на Световното първенство в Германия, а сега бе част от церемонията по откриването на шампионата в ЮАР, сподели с лека тъга, че едва ли ще получи покана за следващата надпревара в Бразилия през 2014 та година.

„Това е последното ми Световно първенство. Аз си приличам с футболистите, които след 30-те по-трудно получават шанс за изява”, добави Шакира.