Ръководството на Шахтьор Донецк предупреди шестимата играчи, които отказаха да се завърнат с отбора в Украйна след контролен мач във Франция. Те са заплашени със санкции от клуба заради отсъствието си без разрешение.

Алекс Тейшейра, Фред, Дентиньо, Дъглас Коста, Факундо Ферейра и Исмаили отказаха да се качат в самолета. На Шахтьор е забранено да играе домакинските си мачове в града.

Президентът на Шахтьор Ринат Ахметов обяви, че шестимата няма от какво да се страхуват, освен от наказание, ако откажат да се върнат в Украйна.

"Играчите има договори и трябва да ги изпълняват. Ако мислят да не дойдат, ще си получат наказанието. Всеки от тях има клауза за освобождаване в размер на десетки милиони евро. За продажба срещу по-малка сума от записаното в договора и дума не може да става“, заяви Ахметов.

"Надявам се, че разумът и сърцето ще вземат превес пред инстинкта и страха. Особено, след като тук няма от какво да се страхуват. Ние предоставяме охрана на нашия отбор. В никакъв случай няма да поставим играчите си в опасност“, допълни той.

Треньорът на Шахтьор Мирча Луческу пък стигна още по-далеч, като заяви, че играчите му са били отвлечени и обвини за това личния мениджър на Карлос Тевес Кия Йорбачиян, който се възползвал от ситуацията. 

"Успял е да ги убеди да не се връщат, обяснявайки им, че скоро ще бъдат свободни от договори и ще могат да подпишат с други клубове", заяви румънският наставник на Шахтьор.

Шахтьор ще играе домакинските си мачове в Харков.