Украинският клуб Шахтьор е готов да заплати 15 млн. евро на гръцкия Олимпиакос за мексиканеца Нери Кастильо, съобщава gazeta.ru, като се позовава на гръцки и украински спортни сайтове. Подробности около евентуалния трансфер не се споменават.

Името на Кастильо стана известно през последните месеци около битката между мексиканската и уругвайската футболна федерации. Нападателят е роден в Мексико, но има и уругвайско гражданство, тъй като още като малък се е преместил със семейството си в Уругвай. Двете федерации водеха ожесточен спор в желанието си да привлекат младия талант в националните си гарнитури. Самият Кастильо изрази готовност да играе за Мексико, но макар че бе повикан от селекционера Уго Санчез за срещата със САЩ през февруари, той дори не попадна в групата за мача уж заради контузия в глезена.

Смята се, че дебютът му за национален отбор е бил отложен, тъй като в борбата за неговите услуги се е включила и гръцката футболна федерация по препоръка на селекционера на представителния тим на страната Ото Рехагел. Ако Кастильо остане в Гърция до следващата пролет, той ще събере необходимите седем години престой в южната ни съседка, които са достатъчни за да получи гръцко гражданство.

Евентуален трансфер на нападателя в украинския Шахтьор през лятото обаче ще сложи край на надеждите на Крал Ото да подсили атаката на европейските шампиони.