Вратарят на Спарта Прага Томаш Кубек и халфът на столичани Лукаш Ваха бяха глобени от Футболната федерация на Чехия заради сексистки коментари по адрес на жена, която е помощник-рефер на футболен мач от чешкия шампионат.

В неделя Бърно се добра до драматично равенство 3:3 срещу Спарта, като авторът на изравнителния гол Алоис Хицка беше в явно положение на засада, когато получи топката секунди преди да се разпише във вратата на отбора от Прага. Футболистите на Спарта заявиха, че мястото на жените е в кухнята, а не на футболния терен. Малко след това играчите на столичния гранд се извиниха за думите си. Двамата футболисти ще платят по 1600 долара глоба за коментарите си по адрес на съдийката.

Томаш Кубек и Лукаш Ваха ще трябва да водят тренировки на подрастващи футболисти, като това също е част от санкцията им.

Помощник-съдията на мача между Бърно и Спарта Прага Луцие Ратайова, допуснала гола от засада, беше наказана да не бъде част от съдийски бригади в продължение на четири кръга в шампионата на Чехия./БТА