Сенегал стартира повече от добре в група С от турнира Купата на Африканските нации, като победи Гана с 2:1. Двата тима си поделиха по едно полувреме, като първо „черните звезди“ откриха чрез Андре Аю, а след почивката звездата на Сенегал Маме Бирам Диуф изравни, преди Муса Соу да донесе трите точки в продължението..

Ганайските футболисти стартираха мача по-успешно и още в 12-ата минута Кристиан Атсу бе изведен в коридор. Играчът на Челси напредна в наказателното поле, където вратарят Кондул излезе да го пресрещне, но го препъна и това доведе до дузпа. От бялата точка Аю реализира своя пети гол в последните си 6 мача за своята родина, а това означаваше, че в 12-и пореден мач от турнира Сенегал не успява да опази мрежата си суха.

Последва сериозен натиск на ганайците, които обаче пропуснаха куп положения. В 26-ата минута Джон Менса бе оставен непокрит при центриране от фаул, за да стреля над гредата.

В ответната атака Сенегал можеше да изравни, но изстрелът с глава на Мбоджи нацели напречната греда. В 39-ата минута Кондул спаси вратата след скоростна комбинация между Аю и Атсу, при която последният опита да покачи резултата.

След паузата Сенегал иззе инициативата и логичното се случи в 58-ата минута. Продължителна атака достави топката за Диуф, който първо стреля в напречната греда, но после успя при добавката.

Драматичната развръзка се случи в първата минута на добавеното време, когато Диуф разпредели свалена топка на пътя на Муса Соу, койо с кинжален шут по тревата намери долния десен ъгъл.