Селтик спечели седма поредна титла на Шотландия, след като разгроми големия си съперник Рейнджърс с 5:0 на "Паркхед" три кръга преди края.

Младата френска надежда Одсон Едуар вкара два гола преди почивката, а също така едно попадение на Джеймс Форест оформиха резултата на 3:0. 
Веднага след началото на второто полувреме австралийският национал Том Рогич заби топката за четвърти път в мрежата на Джак Алнуик, а Калъм Макгрегър оформи крайното 5:0 в 53-ата минута.

След 35 мача Селтик има 78 точки на върха, а Рейнджърс с 65 е на 3-ото място. Абърдийн е на 2-о място с 68, като Хибърниънс също има 65 и въпросните три отбора ще се борят за сребърните медали. 

Това е втора шампионска титла за "детелините" под ръководството на Брендън Роджърс, който се присъедини към отбора през 2016/2017. 

За тях това е и общо 49-а шампионска титла, докато Рейнджърс все още не може да изгради стройна организация и стабилен отбор след завръщането си в елита.

Сега пред тях има ново предизвикателство - да спечелят двоен требъл, след като миналата година взеха и трите купи, а сега са прибавили две и им предстои финал за Купата на страната.