Българският национал Александър Тонев няма да продължи кариерата си в Селтик. Това пише авторитетното шотландско издание "Скотсман" в днешния си брой. Така той ще бъде върнат на Астън Вила, който държи правата му. 

Българинът отиде в Глазгоу под наем в началото на сезона. Той започна кампанията силно и мениджърът Рони Дейла му гласуваше доверие. След като обаче беше замесен в расистки скандал и беше наказан, постепенно изпадна от сметките на наставника. 

Тонев не беше попадал в групата в продължение на четири месеца до средата на тази седмица, когато беше включен в групата за двубоя с Килмарнък. Но и тогава не игра, като се очаква да получи твърде малко шансове за изява до края на сезона. 

Според изданието българинът, както и другият играч под наем Мубарак Уакасо, ще бъдат върнати на тимовете им, за да се отвори място в състава за по-млади и перспективни от тях футболисти. Ще напусне и вратарят Лукаш Залуска, чийто договор изтича. 

Тонев не е особено желан и в Астън Вила. Но сега мениджър на тима е Тим Шърууд и през лятото специалистът може да му даде шанс за изява, за да се докаже, че заслужава да носи екипа на клуба.