Шампионът Селтик разгроми с 5:1 у дома Рейнджърс в дербито на Глазгоу от Висшата лига на Шотландия. На "Селтик Парк" нападателят Муса Дембеле се отличи с хеттрик, който е първи в неговата кариера. 

"Зелено-белите" бяха по-активни през първата част и в 32-ата минута Муса Дембеле с глава след центриране от корнер на Скот Синклеър.
Девет минути след това Дембеле се възползва от неуверената игра на Филип Сендерос и покачи резултата на 2:0.

"Сините" успяха да върнат едно попадение преди почивката, след като точен от съвсем близка дистанция беше Джо Гарнър.

През втората част домакините контролираха изцяло събитията на терена и записаха една от запомнящите се победи над Рейнджърс при завръщането на "сините" в елита след четиригодишно отсъствие заради финансови проблеми.

В 61-ата минута Дембеле асистира на Синклеър, който реализира за 3:1. Четвърт час преди края Сендерос получи втори жълт картон и остави гостите с човек по-малко на терена. 

В 83-ата минута Муса Дембеле реализира третото си попадение в двубоя с удар от наказателното поле, а Стюарт Армстронг оформи крайното 5:1 с точен удар в последните секунди на дербито между старите съперници в шотландския футбол.

За последно преди днес двата гранда от Глазгоу играха един срещу друг в мач от Висшата лига през пролетта на 2012 година. 

Скот Синклеър е първият футболист на Селтик, който реализира хеттрик срещу Рейнджърс от 1973 година насам. Тогава Хари Хууд се разписва на три пъти за "зелено-белите".

След тази победа Селтик е начело в класирането с 12 точки от 4 мача, докато Рейнджърс е на втората позиция с 8 точки от 5 изиграни срещи.