Селтик е новият стар шампион на Шотландия, след като отново триумфира с титлата във Висшата лига. В решителния последен кръг от втория етап на първенството, „детелините” се наложиха с 1:0 като гост на Дънди Юнайтед. Дори и загуба пак щеше да направи Селтик шампион, тъй като Глазгоу Рейнджърс загуби като гост на Абърдийн с 0:2. Така Селтик завършва с 89 точки, докато Рейнджърс остана с 86. Дори и двата тима да бяха финиширали с равен брой точки, почти сигурно пак Селтик щеше да спечели на базата на по-добрата си голова разлика – с четири повече попадения от съперника. В последния трети мач от първа шестица Мъдъруел победи Хибърниън с 2:0 като гост.

За Селтик титлата е трета поредна, като Гордън Страхан стана едва третият мениджър на тима, постигал подобен успех. Единственото попадение тази вечер бе дело на Ян Венегор ъф Хеселинк, който се разписа в 72-та минута, за да внесе спокойствие в редиците на „детелините”. Селтик си заслужи отличието със страхотен финален рейд от шест поредни победи във Висшата лига.

Абърдийн попари надеждите на Рейнджърс в средата на второто полувреме, когато в 63-та и 77-та минути Милър и МакКий се разписаха във вратата на гостите. Десет минути преди последния съдийски сигнал Начо Ново си изпроси червен картон и сложи точка на надпреварата на титлата.

Със спечелената през този сезон титла, Селтик вече има 42 на сметката си.

Селтик и Рейнджърс ще играят в Шампионската лига, докато Мъдъруел си спечели правото да представя страната в турнира за Купата на УЕФА.