Ръководството на Селтик предприе безпрецедентен ход в социалните мрежи, с който обяви, че има проблеми да сключи сделка за полузащитника на Мъдъруел – Дейвид Търнбул. „Детелините” публично обявиха, че макар да са постигнали договорка с колегите си, агентът на 19-годишния играч спъва целия процес.

Шампионът на Шотландия определено искаше да избегне трансферна сага за талантливия Търнбул. Младокът със сигурност впечатли в дебютния си сезон при мъжете, като вкара цели 16 гола (в 31 мача) за Мъдъруел.

Селтик предложи 3 милиона паунда за подписа на халфа и Мъдъруел с готовност прие, знаейки че по този начин Търнбул ще стане най-скъпият изходящ трансфер в историята. Всичко се развиваше добре до намесата на агента на футболиста. Затова „детелините” предприеха неочакван ход, като обявиха следното пред своите 630 хиляди последователи в „Туитър”:

„Футболен клуб Селтик беше доволен да обяви, че успя да сключи споразумение за рекордна трансферна сума с Мъдъруел относно Дейвид Търнбул и незабавно последвахме тази стъпка с фантастична оферта до играч посредством неговия агент. Към момента не успяваме да сключим договорка с агента на футболиста. Футболен клуб Селтик е убеден, че отправи великолепно предложение и сега всичко зависи от агента и играча да решат дали последния иска да играе в Селтик. Ако не, ние ще продължим нататък.”

За момента няма информация кой точно движи нещата по сделката от името на футболиста, който е представляван от мениджърската компания „Про Лигъл Груп”. Тя се грижи за интересите за няколко от големите шотландски таланти, като в това число попадат Андрю Робъртсън от Ливърпул и Стюърт Армстронг от Саутхемптън. Организацията се оглавява от адвокат Лиъм О’Донъл, но няма потвърждение, че тъкмо той е човекът пряко отговорен за сделката около Търнбул.