Мениджърът на Селтик Нийл Ленън определи цена от 25 милиона паунда за своя полузащитник Виктор Уаняма, след като играчът отказа да поднови договора си с клуба.

21-годишният дефанзивен халф подписа за 4 години с шотландския шампион през 2011 година, когато пристигна от белгийския Беершот срещу 900 хиляди английски лири. Представянето му с екипа на „детелините“ обаче доведе до покачване на интереса към него.

След мача срещу Барселона в Шампионската лига агентът на кеница Роб Муур е съобщил на ръководството, че предложението за нов договор далеч съвсем не се припокривало с очакванията на клиента му.

„Не знам дали тази цена е реалистична, но аз самия го оценявам на толкова“, обясни решението си Ленън. „Мисля, че той е страхотен талант и единствено може да става по-добър.“

„За съжаление по някаква причина неговият агент публично обяви, че той е отказал да удължи контракта си, а аз самият не съм сигурен защо. Разочарован съм, че това излезе наяве. Не желая да водим преговорите си публично“, добави наставникът на Селтик.