Голямата звезда на Селтик Муса Дембеле вярва, че е настъпил подходящият момент да направи следващата крачка в кариерата си. Подобно изказване направи не кой да е, а помощник-мениджъра в шотландския гранд Крис Дейвис.

Още преди отварянето на януарския трансферен прозорец спекулациите около 21-годишния Дембеле не бяха никак малко. Името му се свързваше с преминаване във Висшата лига на Ангиля, откъдето интерес проявяват Брайтън, Евертън и Кристъл Палас.

Селтик прие офертата на Брайтън за Дембеле

Французинът сътвори истински фурор с екипа на „детелините”, при които играе от лятото на 2016 година. Острието има 8 гола в 21 официални мача през този сезон, което може би е леко отстъпление спрямо представянето в предишния – 37 попадения в 49 срещи.

Макар че към момента няма постъпила оферта за звездата на Селтик, Дейвис смята, че младокът вече мисли за трансфер. „Времето си минава, а очевидно към него имаше интерес”, коментира специалистът. „Ние имаме усещането, че той е наш футболист и се радваме, че той е тук. Знаем на какво е способен.”

„В същото време приемаме, че може би Муса смята времето за най-подходящото за следващата стъпка. А когато даден футболист се чувства по този начин, няма голям смисъл в това да го спираш, освен ако наистина не си длъжен. Горе-долу така стоят нещата към момента.”

„Засега обаче няма нищо конкретно, нищо не се е случило, всичко дотук са само спекулации. Ето ни сега, на 9 или 10 дни преди затварянето на пазара, а официална оферта липсва. Трябва да приемем нещата такива каквито са и да спрем да фокусираме толкова много върху ситуацията”, допълни Дейвис.