Тимът на Селтик надигра убедително у дома Ливингстън с 4:0 в двубой от 13-ия кръг на шотландската Висша лига.

Одсън Едуард откри в 19-та минута след асистенция на Том Рогич, а това се оказа и единственото попадение до почивката. През втората част възпитаниците на Нийл Ленън реализираха още три безответни гола в мрежата на Матия Саркич.

Скот Браун удвои аванса в 57-та минута, а седем по-късно Джеймс Форест направи резултата класически. До края остана време и за втория гол на Форест в срещата, а в асистент се превърна Райън Кристи. Това е осма поредна победа за „детелините“, като любопитното е, че за последно тимът отстъпи в първенството именно на Ливингстън, но като гост – 0:2 на 6 октомври в мач от осмия кръг.

Съставът е вече на три точки пред вечния съперник Рейнджърс, който утре гостува на Хамилтън Академикъл. Ливингстън остава на осма позиция с 13 пункта. За тима на Ленън предстои двубой с Рен в Лига Европа през седмицата, а в шампионата гостуване на Рос Каунти. Ливингстън пък приема у дома Хамилтън в следващия кръг. В останалите мачове домакински победи постигнаха Хибърниън, Килмарнък и Сейнт Мирън. /БГНЕС