Селекционерът на Северна Ирландия Найджъл Уортингтън похвали националния отбор на България преди контролата между двата отбора, която ще се проведе на 6 февруари. Специалистът обърна внимание на бързината на футболиста на Манчестър Сити Мартин Петров, както и на капитана на „трикольорите” Димитър Бербатов, информира Sportinglife.com.

Специалистът подписа миналата седмица своя двугодишен контракт, което значи, че ще води отбора по време на квалификациите за Мондиал 2010. Северна Ирландия започва кампанията с гостуване на Словакия през септември.

„Отборът на България винаги е бил труден съперник. Те имат играчи на топ ниво, каквито са Димитър Бербатов и Мартин Петров. Петров е много бърз, а нашата задача ще е да го спрем”, заяви специалистът, който вчера обяви своите избраници за контролата на 6 февруари в Белфаст.

„Въпреки всичко смятам, че този двубой ще бъде много полезен за нас и ще научим много от него”, добави Найджъл Уортингтън.

„С нетърпение очаквам отново да започна работа с момчетата, а двубоят с България ще бъде отличен тест за нас”, каза още треньорът на Северна Ирландия.