Селекционерът на националния отбор на Черна гора по футбол Зоран Филипович коментира жребия за Мондиал 2010 в 8-ма група, където е и България.

"Можем да бъдем доволни, защото ни се паднаха такива отбори, каквито искахме. Италия е атрактивен отбор и главен фаворит за спечелването на първото място в групата. След това идва България, която винаги е имала силни футболисти. В момента в българския отбор има няколко отлични футболисти, които са достойно за уважение. Има и нещо друго - българите ще търсят класиране за финали на световно първенство след толкова години,” каза Филипович.„Останалите наши съперници са Република Ирландия, Грузия и Кипър. Реално гледано, срещу тези отбори можем да направим добри резултати. Всеки един мач в групата ще бъде много тежък. Но като направя равносметка, мисля, че трябва да бъдем доволни от жребия. Има и още нещо - Черна гора ще бъде твърд орех за всички отбори от нашата група".

Все пак Зоран Филипович обясни, че ще разчита предимно на домакинските мачове: "Запалянковците ще бъдат един от нашите козове. Вероятно ще играем всичките си домакински мачове пред пълен стадион. А нашата вярна публика ще има възможност да гледа добри отбори. Надявам се нашата темперамента публика да бъде голям плюс за нас и голям минус за нашите съперници".