Франк Веркаутерен подаде оставка като национален селекционер на Белгия след снощното поражение с 1:2 от Армения в Световните квалификации. 52-годишният бивш полузащитник беше назначен за временен треньор, но след мача обяви, че се идентифицира с отбора и е нормално той да поеме отговорността за поражението. Това го кара и да подаде оставка от поста.

"Макар и да съм временен треньор, морът не ми позволява да остана след подобна игра и подобно поражение. Явно е, че не мога да повлияя положително върху обстановката", заяви Веркаутерен. Поражението на белгийците от смятания за аутсайдер отбор на Армения угаси и минималните надежди за класиране на бараж в група 5 в зона Европа.

Веркаутерен беше назначен на поста през април, след като наследи Рене Вандерейкен. За пет мача обаче той регистрира четири загуби, включително и 0:5 при гостуването на Испания. От 1-и януари холандецът Дик Адвокаат поема поста селекционер на Белгия. В оставащите две квалификации и предстоящите ноемврийска и декемврийска контролни срещи местната федерация ще търси нов временен треньор.