Селекционерът на Армения Вердан Минасян обяви, че напуска поста си и най-вероятно ще поеме клубен отбор от чужбина. Армения бе съперник на България в квалификационния цикъл за Мондиал 2014 и реално изхвърли страната ни от борбата за бараж след победа с 2:1 над „трикольорите“ в Ереван.

„Днес имах среща с президента на Футболната асоциация на Армения, на която дискутирахме някои теми, свързани с националния отбор на страната“, коментира Вердан Минасян. „Предпочитам да продължа кариерата си на треньор по друг начин. Има няколко оферти към мен, по-специално от клубове от чужбина, и искам да ги обсъдя“, допълни той.

„Искам да благодаря на президента на федерацията, който ми повери поста на национален селекционер в изминалите четири години. За всеки е истинска чест да води националния отбор на своята страна. Благодаря и на феновете. Винаги съм чувствал тяхната подкрепа. Сигурен съм, че те винаги ще бъдат с нашия национален отбор. Голямо благодаря и за футболистите. Беше страхотно удоволствие да работя с тях. Те имат страхотен потенциал, те са истински професионалисти и вярвам, че ще изкачат големи висини“, каза още Минасян.

Договорът на специалиста като селекционер на Армения изтича на 31 октомври и той няма да бъде подновен.