Бившият национален селекционер на Нигерия Самсон Сиасиа получи доживотна забрана след разследване на ФИФА за уговорени мачове.

От Международната футболна федерация споделиха в свое изявление, че съдебното звено на Независимата комисия по етика намерило, че Сиасиа е „виновен за приемането на подкупи във връзка с манипулирането на мачове в нарушение на Етичния кодекс на ФИФА“.

51-годишният Сиасиа изигра 51 мача като нападател за Нигерия и впоследствие тренира различни младежки национални гарнитури, преди да бъде назначен на поста селекционер на първия отбор през 2016. Случаят е последният, който се появява от дълго-провелото се разследване на ФИФА във връзка с действията на сингапуреца Уилсън Радж Перумал, който бе наречен от Международната федерация „известен манипулатор на мачове“ и който неведнъж призна в интервюта, че е участвал в уговарянето на мачове.

ФИФА заяви, че той е получил доживотна забрана „от всички събития, свързани с футбол (административни, спортни или други) както на национално, така и на международно ниво“. Сиасиа бе и глобен с 50 000 швейцарски франка. /БГНЕС