Сейнт Мирън се класира за полуфиналите в турнира за купата на Лигата в Шотландия и сложи край на серията на Рейнджърс от 27 мача без загуба във всички тунири от началото на сезона.

Гостите от Глазгоу поведоха още в седмата минута чрез защитника Конър Голдсън, но с два гола на Джейми МакГрат преди и след почивката Сейнт Мирън обърна резултата в своя полза.

В 88-мата минута ветеранът Стивън Дейвис изравни за 2:2, но във втората минута на продължението Конът МакКарти донесе успеха на домакините и хвърли целия треньорски щаб в екстаз.

В полуфиналите Сейнт Мирън ще играе с Ливингстън, а другият финалист ще бъде излъчен от двойката между Сейнт Джонстън и Хибърниън.

"Аз съм виновен за този резултат. Не се представихме достатъчно добре, за да постигнем нужния резултат. Не можем да си позволим да се защитаваме по начина, по който го направихме, но всички решения в хода на мача бяха взети от мен, така че не мисля да обвинявам някой друг за поражението, освен мен", коментира след срещата мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард.