Президентът на ФИФА Сеп Блатер ще направи всичко възможно Мишел Платини да не го замести начело на Световната футболна централа. 

Това заяви в интервю за агенция Рийтерс бивш високопоставен служител на ФИФА, чието име не се споменава.

Сеп Блатер беше преизбран на поста президент на централата на 29-и май, но четири дни по-късно обяви, че подава оставка. ФИФА реши изборите за нов президент да се проведат на 26 февруари следващата година. Дотогава Блатер остава начело на ФИФА.

"Блатер ще направи всичко възможно за това Платини да не стане президент на ФИФА. Той още не е намерил кандидат, който може да победи Платини, но можете да сте уверено, че ще го намери", каза бившият чиновник в организацията.

В края на юли президентът на УЕФА Мишел Платини обяви, че ще участва в изборите за президент на Световната футболна централа.

Южнокорейският милиардер и бивш вицепрезидент на ФИФА Чун Мон-джун също ще се бори за поста.

Според регламента кандидатите за президент трябва да подадат своите кандидатури до 26 октомври.

Желание да участват в надпреварата вече изявиха бившият френски национал Давид Жинола, бившият бразилски футболист и селекционер на "Селесао" Зико, принцът на Йордания Али бин Ал-Хюсейн, президентът на Футболната асоциация на Либерия Муса Билити, както и аржентинската футболна легенда Диего Марадона./БТА