Помните ли Винсент Янсен? Може би не? И това не е учудващо. Холандският нападател изигра само 40 минути (!) в последните два сезона (!) с екипа на Тотнъм и във вторник късно вечерта кошмарът за него в Северен Лондон вече приключи. 

Нещо повече, преминаването на "лалето" в мексиканския Монтерей може да бъде определено като "Трансферът на сезона". Не за друго, ами защото "шпорите" успяха да вземат цели 10 млн. паунда за играч, който няма как някога да попадне отново в сметките им и който, както вече отбелязахме, изигра само 40 минути в последните две години. 

Винсент Янсен дойде в Тотнъм през 2016 г. от АЗ Алкмаар срещу 17 млн. паунда. Престоят му започна сравнително добре, като в първия си сезон записа 38 мача и 6 гола. Но в следващия сезон записа една-едничка минутка на терена с белия екип в мача с Челси и това беше всичко от него за кампанията. 

След това беше пратен под наем във Фенербахче, но и там не успя да се наложи. И след като се завърна от Турция дори не попадна в групата на Тотнъм в продължение на 20 месеца до Великден тази година, когато беше в групата за мача с Манчестър Сити. 

В края на сезона все пак Янсен се появи в три двубоя, в които резултатите нямаха особено значение, като събра общо 40 минути игра за цялата кампания. Така завършва престоя си в тима с 42 мача и 6 гола и с оглед на ужасяващата си статистика е продаден за такава огромна сума на нетолкова платежоспособен отбор като Монтерей.