Защитникът на юношеския отбор на Локомотив Москва - Максим Шнапцев бе жестоко пребит след мача от младежката лига до 19 г. с Чертаново, завършил с победа 2:1 за столичани. Талантът е със счупен нос и комоцио, но животът му е вън от опасност. Със случая се е заела полицията, а според юристи побойниците могат да получат до 5 г. затвор.

Максим Шнапцев счупен нос

„Най-вероятно това ще бъде определено като хулиганство, извършено от група хора. Това е член 213, част втора - до пет години затвор. И няма значение дали нападателите са навършили 18 г., защото това важи само за наказание над 10 години", поясни адвокат Андрей Князев.
 
Според запознати след мача група играчи на Чертаново са избутали Шнапцев и са го пребили. От  клуба признаха за инцидента, но отрекоха да е имало масов побой.
 
„По време на мача между двама футболисти - Максим Шнапцев и Никита Салтиков периодично възникваха конфликти. За съжаление в края на мача отборите не бяха разделени един от друг по пътя към съблекалните, нямаше и стюарди. Салтиков първи се приближи до Шнапцев, а останалите играчи на двата отбора и треньори се опитаха да ги разтърват, но безуспешно, защото се стигна до бой. 
 
Ние осъждаме и ще осъдим всяка агресия на футболното игрище и извън него, включително от страна на нашия футболист. В момента отложихме дебюта на Никита Салтиков за основния отбор на академията, който трябваше да се състои в следващия домакински мач от шампионата", написаха в сайта на Чертаново.