Бившият централен нападател Саво Милошевич ще бъде назначен до часове за нов старши треньор на сръбския гранд Партизан (Белград) на мястото на Игор Дуляю, съобщиха сръбските медии, като първи публикува информацията "Спортски журнал".

Изданието допълва, че все още не е ясно предвид факта, че при предишното предложение да поеме гробарите Милошевич първоначално се е съгласил, а след това си е променил мнението и се е отказал. Сега разговорите между Милошевич и ръководството на Партизан вървят от петък насам, когато Милошевич се прибра от почивка в Гърция, но не в Белград, а в Иваница – където иска да се наслади на театрални постановки по текстове на Бранислав Нушич. Празниците "Нушичиада" в Иваница продължават до утре, а те се провеждат в съчетание със 110-ата годишнина на местния клуб Явор.

Самият Игор Дуляй все още не е уволнен, но щеше да бъде, ако Милошевич беше приел от първия телефонен разговор, пише още вестникът. И тъй като Дуляй даде и пресконференция по повод следващия мач на тима в местното първенство, то е ясно, че евентуална треньорска смяна може да се очаква в понеделник.

Отборът на Партизан се нуждае от шокова терапия и личност на резервната скамейка с авторитет, а няма съмнение, че Саво Милошевич е много по-добро решение от Игор Дуляй за предстоящите мачове на "черно-белите". А първото изкушение ще бъде реваншът с датския Нордселанд в четвъртък. Именно поражението с 0:5 в първия мач стана причина и за предстоящото уволнение на Дуляй.

Името на Милошевич се завъртя и в българските медии през май и юни, като очакванията бяха да поеме отбора на Левски. Доста хора го обявиха едва ли не за сигурен треньор на сините от Герена. Това обаче не се случи и в крайна сметка Левски започна обнадеждаващо сезона с Николай Костов.

Ако се върне на улича Хумска 1, за Милошевич това ще бъде втори период в Партизан след 2019/20. Освен това е бил помощник-треньор в националния тим на страната си, помощник-треньор в тима на Черна гора, както и наставник на словенския гранд Олимпия (Любляна)./ БТА