Президентът на Черногорска Футболна Федерация Деян Савичевич заяви, че фаворитите в световната квалификационна група са отборите на България и Италия.

Доволен ли сте от изготвената програма?

Никой не може да бъде напълно довел от една програма. Ние също не сме сто процента доволни. Всички направихме различни отстъпки. Италия не може да играе през юни, Ирландия има проблеми със стадиона. Срещата протече така, както трябва да протече такава среща.

Лесно ли се разбрахте с останалите делегации?

Най-големите проблеми имаха Ирландия и Грузия. Накрая се разбраха да играят в дата за приятелски срещи. Накрая се договорихме, кога да играят България и Ирландия, а ние ще играем в жегата, като гости на Кипър. Не е лесно да се играе там тогава, но всички направихме различни компромиси. Ние, България, Ирландия и Грузия, всички направихме отстъпки. Добре е, че завършихме, за да не се реши от ФИФА.

Виждате ли знак от съдбата, защото почнахте с България и при младежите?

Да, ето това е един добър знак. Младежите не започнаха зле, надявам се и А отборът да стартира така.

Кой е фаворит освен Италия в групата?

Италия и България са фаворити. Те са най-класните отбори. България пропуска предстоящото първенство на Европа и сто процента ще търси реванш. Ние ще пробваме да се противопоставим, защото имаме добри играчи. Ще опитаме да покажем европейско ниво.

Вие бяхте брилянтен футболист, кой от българите ви впечатлява най-много?

От тези играчи най-добър играч е Бербатов. Петров от Манчестър Сити също, а и Стилиян Петров, който е в Астън Вила. Тези тримата са ми най-познатите футболисти.

Какви са реалните шансове на Черна гора в групата? Има ли задача за треньора ви?

Не сме поставяли, но ще съм доволен, ако сме трети или четвърти. Завършим ли трети ще е голям успех. Ще играем, защото фаворитите не винаги печелят. Това е причината футболът да е интересен.

Италия, Донадони?

Ние сега говорихме. Какво си казахме не е интересно за медиите в този момент.