Бразилия постигна класическа победа с 3:0 срещу САЩ в своя втори мач от група В и почти сигурно ще участва на полуфиналната фаза на турнира за купата на Конфедерациите.

„Кариоките” поведоха в резултата още в 7-та минута, когато Дъглас Майкон центрира от фаул в наказателното поле на САЩ, където най-съобразителен бе Фелипе Мело, който засече топката и я прати във вратата на Тим Хауърд.

Бразилия удвои своята преднина в 19-та минута, когато Андре Сантос подаде на Кака, а той продължи към Рамирес, който направи добър пробив и след това изведе Робиньо сам срещу Хауърд и футболистът на Манчестър Сити нямаше проблеми, за да преодолее вратаря на САЩ.

В 57-та минута отборът на САЩ остана с човек по-малко на терена, след като Клейстан бе изгонен с директен червен картон от съдията Масимо Бусака заради много грубо нарушение срещу Рамирес.

Само пет минути по-късно „кариоките” стигнаха до своя трети гол в срещата, когато след многоходова комбинация между Рамирес, Кака и Майкон, последният нахлу в наказателното поле на САЩ и с премерен удар направи безпомощен Хауърд.

В края на мача САЩ можеше да стигне до почетен гол. В 83-та минута след шут на Донован топката срещна напречната греда, а пет минути по-късно неговият съотборник Кейси стреля с глава, но кълбото отново уцели гредата.

След тази победа Бразилия вече има актив от 6 точки, а САЩ е без спечелена точка.