САЩ срещу Мексико е финалът на първенството на зона КОНКАКАФ Голд Къп. В полуфиналните срещи на турнира американците победиха Хондурас с 2:0, а сомбрерата надделяха над Коста Рика с 6:4 след изпълнение на дузпи.

Янските, които преследват трета поредна титла от турнира, се наложиха над Хондурас с голове в края на двете полувремена. Защитникът Кларънс Гудсън откри резултата секунди преди почивката с глава след центриране от корнер.

През второто полувреме Хондурас упражни териториален натиск, но така и не успя да застраши сериозно вратата на съперника. В последната минута на мача резервата Кени Купър отново изигра ключова роля за отбора на САЩ, като реализира втория гол за крайното 2:0. Купър бе жокерът на американците и в четвъртфинала срещу Панама, когато с гол от дузпа в продълженията на мача класира тима си на полуфиналите.

Мексико е другият финалист на Голд Къп след драматична победа над Коста Рика с дузпи. Двата отбора си размениха по един гол в самия край на редовното време и спорът трябваше да се реши след дузпи. Гилермо Франко вкара за Мексико в 88-ата минута, а в добавеното време Фройлан Ледесма изравни за 1:1.

При дузпите вратарят на ацтеките Гилермо Очоа спаси третия удар на Ледесма и класира своя отбор за пети на финал в надпреварата на КОНКАКАФ.