Националните отбори по футбол на САЩ и Венецуела завършиха 1:1 в контролна среща, част от подготовката на двата отбора за юнските световни квалификации. 

Хосе Мануел Васкес откри резултата за гостите от Венецуела в 29-ата минута, но 18-годишният Кристиан Пулишич изравни в 51-ата минута. Той се появи на почивката на мястото на Марк Хеджис и след като проби в половината на гостите, простреля вратаря с десния крак. САЩ приема Тринидад и Тобаго на 9-и юни в Колорадо, а три дни по-късно гостува на Мексико. Янките са на 4-о място във финалния квалификационен кръг на Зона КОНКАКАФ с 4 точки, изпреварвайки Хондурас по голова разлика. 

Венецуела на 9-и този месец гостува на Еквадор в нова контрола, а техните мачове за Мондиал 2018 са в края на август. 

Веласкес вкара третото си попадение за националния отбор на Венецуела, след като оползотвори подаване от Хуниор Морено. Пет минути по-късно той пропусна да удвои преднината на своите, като преди това Рубин Кихада стреля с глава, а авторът на гола не успя при добавката. Пулишич изравни, след като получи подаване от Фабиан Джонсън в центъра на наказателното поле, направи две докосвания преди да изпрати топката в мрежата./БТА