Въпреки участието на суперзвездата на американския футбол Фреди Аду, САЩ успя да завърши едва 1:1 с Куба в първия ден на олимпийските квалификации в зона КОНКАКАФ.

Аду успя да стреля цели шест пъти към кубинската врата, но само един път топката посети мрежата. Това стана в 14-та минута, когато младият американец даде преднина на смятания за фаворит в група "А" отбор на САЩ.

Кубинците изравниха в 42-та минута чрез Роберто Линарес, с което спечелиха една точка в първия мач между олимпийските отбори на двете страни в историята.

"Имахме много положения, но нямахме късмет", заяви след срещата Аду, който преди известно време бе на проби в английския гранд Манчестър Юнайтед.

В ранния мач от групата, Хондурас се наложи с 1:0 над Панама с гол на Хендри Томас в добавеното време. Панамците едва не изравниха секунди по-късно, след като напречната греда спря удар от 25 метра на Нелсон Барахона.

Първите два отбора от група "А" ще играят полуфинали с най-добрите от група "Б" на 20-и март в Нешвил. Само отборите финалисти получават право да представляват страните си на олимпийските игри в Пекин през месец август.