Българският национал в състава на Селтик Александър Тонев не се изказа особено ласкаво за предишния си клуб Астън Вила. Юношата на ЦСКА е под наем в Глазгоу от бирмингамския тим и би трябвало след края на сезона да се завърне на "Вила Парк". 

От думите му обаче не си личи особено желание да се върне пак там и по всичко изглежда ще направи всичко възможно да заслужи постоянен договор с "детелините" след края на кампанията. 

"В средата на миналия месец имах разговор с мениджъра Пол Ламбърт, но не за Селтик, а за бъдещето ми въобще. Затова когато излезе възможност да отида под наем, аз се възползвах от нея."

"Не мисля, че получих достатъчно шансове във Вила. Имам достатъчно качества, за да блестя за този отбор, но Пол Ламбърт не ми ги даде. Дали ще се върна там? Не знам, но не съм сигурен дали въобще искам това да се случи."

"Имам доста да се доказвам и се надявам, че този трансфер ще ми помогне да се върна в националния отбор. Около една година нямах шанс за изява в Астън Вила и селекционерът на България сигурно вече е позагубил от доверието си към мен", сподели Тонев пред "Дейли Рекърд". 

Бившият играч на ЦСКА и Лех Познан записа само шест мача като титуляр за Вила, а последно се появи в стартовите 11 през януари в мач за ФА Къп. Престоят му в Селтик също не започна особено добре, като играчът първоначално се контузи и едва вчера записа първия си мач за "детелините". 

"Скоро ще бъда готов за пълни 90 минути, имам нужда от един месец и ще си върна предишната форма. Но не получих травмата заради Вила. Там не играх доста време и загубих ритъм, но винаги бях готов да вляза в игра. Просто преди три месеца се контузих и от тогава не са отшумели напълно проблемите ми", сподели Тонев пред шотландския вестник.