Сао Пауло удари с 2:0 защитаващия титлата си отбор на Флуминензе на старта на новото бразилско първенство. Опитният нападател Дагоберто, както и младокът Лукаш, се разписаха за успеха на Сао Пауло като гост.

Дагоберто откри резултата в 33-ата минута, след като навлезе в наказателното поле от дясно и с нисък удар прати топката в мрежата. Лукаш удвои аванса на своите на стадиона Сан Жануарио две минути след началото на второто полувреме, след като проби сам през двама защитници и без да се бави изпрати топката в мрежата. Дебютът на бившия нападател на Севиля Луиш Фабиано за отбора на Сао Пауло се отложи, тъй като той претърпя операция.

Бившата звезда Ривалдо се появи на терена в последните минути на срещата в състава на Сао Пауло. Аржентинският плеймейкър Дарио Конка опита да организира играта на Флуминенсе и подаде няколко добри топки в наказателното поле, които не бяха реализирани. Конка обаче беше единственият, който беше на ниво и феновете на Флу изпратиха отбора с освирквания.

Фламенго с Роналдиньо в състава си стартира с убидителна победа с 4:0 над Авай, която не кореспондира с показаното на терена. Все пак в името на рекламата и медийния интерес  Роналдиньо заби едно от попаденията. Сантос, който е сочен за основен фаворит за титлата през този сезон, се задоволи само с 1:1 срещу Интернасионал (Порто Алегре). В друг мач от кръга воденият от Луис Фелипе Сколари отбор на Палмейрас се наложи с 1:0 над Ботафого на стадиона Сао Жозе до Рио Прето. Единственото попадение вкара бившият нападател на Спортинг (Лисабон) Лиедсон. Също с 1:0 Фигейрензе надви Крузейро, който също беше сочен за фаворит през този сезон.