Бразилският клуб Сао Пауло потвърди, че Дани Алвеш вече не е част от отбора. Неговият договор е прекратен официално днес.

"Футболен клуб Сао Пауло обявява, че днес бе подписано споразумение за раздяла с Даниел Алвеш, който бе обвързан с клуба до края на следващата година", пише в съобщението на Сао Пауло.

Заради пандемията от коронавирус клубът намали заплатите на играчите, в това число и на Алвеш. Договорено бе дължимата сума да изплатена по-късно. Отношенията между него и клуба се влошиха, след като той замина за Олимпийските игри, където стана капитан на бразилския тим, спечели златния медал и украси колекцията си с 43-та титла.

Един от най-титулуваните бразилски играчи се присъедини към Сао Пауло през 2019 г. с тригодишен договор, до края на декември 2022 г. След Токио 2020 футболистът бойкотира тренировките на отбора и обяви, че няма да се върне, докато не получи парите.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.