Отборът на Сао Пауло се наложи над Васко да Гама с 2:1 като гост в мач от 36-ия кръг в първенството на Бразилия по футбол и е на крачка от защита на титлата, която ще е трета поред. Два кръга преди края шампионите имат аванс от 5 точки пред единствения останал съперник за първото място - Гремио, а освен това са и с по-добра голова разлика.

Полузащитникът Жорже Вагнер отри резултата в полза на гостите в 21-та минута след чудесно изпълнение на свободен удар в горния ъгъл. Девет минути по-късно обаче домакините възстановиха равенството, след като Мадсон се разписа с далечен удар. Три минути след почивката Уго бе точен при изпълнение на корнер и донесе трите точки за Сао Пауло.

В същото време Гремио претърпя поражение с 2:4 при визитата на Витория Баиа и на практика се прости с надеждата да стигне до титлата. В дербито на кръга Крузейро надделя над Фламенго с 3:2 и излезе на трето място с 64 точки, колкото има и четвъртият Палмейрас, победил изпадналия Ипатинга с 2:0.

Фернандиньо (32) и Тиаго Рибейро (65) два пъти извеждаха Крузейро напред в резултата, но Ибсон (55) и Обина (71) изравняваха за Фламенго. Рамирес донесе победата на домакините с удар от границата на наказателното поле в 84-та минута. Гостите пък протестираха яростно в последната минута, когато реферът не е отсъдил чиста дузпа в тяхна полза.

Диего Тардели бе отстранен от терена заради бурната си реакция и протест, а капитанът Фабио Лусиано видя червения цвят след последния съдийски сигнал, когато протестите на футболистите на Фламенго продължиха с пълна сила.

Ето и всички резултати от кръга:

Крузейро - Фламенго - 3:2

Интернасионал - Флуминензе - 0:2

Палмейрас - Ипатинга - 2:0

Спорт Ресифе - Атлетико Минейро - 3:0

Васко да Гама - Сао Пауло - 1:2

Витория - Гремио - 4:2

Ботафого - Атлетико Паранензе- 2:2

Коритиба - Сантос - 5:1

Португеза - Гойас - 0:0