Велес Сарсфийлд (Аржентина) победи Гуадалахара (Мексико) с 2:0, но отпадна на осминафиналите на най-престижния южноамерикански футболен турнир Копа Либертадорес.

Гуадалахара се класира за четвъртфиналите с общ резултат 3:2, след като спечели първия мач с 3:0. Сантяго Силва в четвъртата и резервата Роландо Сарате, който е брат на Мауро Сарате от Лацио, в 89-ата минута донесоха победата на домакините.

На четвъртфиналите съперник на Гуадалахара ще бъде победителя от мача Либертад (Парагвай) и Онсе Калдас (Колумбия), като първата среща завърши 0:0.

Трикратният шампион в турнира Сао Пауло (Бразилия) също се класира за четвъртфиналите след успех над шампиона на Перу Университарио с 3:1 след изпълнение на дузпи. Редовното време, продълженията, както и първия мач завършиха 0:0.

Вратарят-голмайстор Роджерио Сени пропусна първата дузпа за Сао Пауло, но след това спаси две дузпи на съперника и прати своя тим на четвъртфинал срещу победителя от двойката Насионал Монтевидео (Уругвай)/Крузейро (Бразилия).



Резултати от осминафиналите на Копа Либертадорес:

Велес Сарсфийлд (Аржентина) - Гуадалахара (Мексико) - 2:0 (0:3 в първия мач)
Сао Пауло (Бразилия) - Университарио (Перу) - 3:1 след дузпи (0:0)

На 5 май играят:
Естудиантес (Аржентина) - Сан Луис (Мексико) (1:0)

На 6 май:
Коринтианс (Бразилия) - Фламенго (Бразилия) (0:1)
Насионал Монтевидео (Уругвай)-Крузейро (Бразилия)(1:3)
Интернасионал (Бразилия) - Банфийлд (Аржентина) (1:3)

На 7 май:
Либертад (Парагвай) - Онсе Калдас (Колумбия) (0:0)
Универсидад де Чиле (Чили) - Алианса Лима (Перу) (1:0)