Ръководството на Сантос е скрило от мениджърската компания „DIS“ оферта от Реал Мадрид за Неймар, разкрива „'Globoesporte“.

„Белия балет“ е изпратил оферта до Сантос за Неймар през 2011 година, но от бразилския клуб са я покрили.

В договора подписан между двете страни, клубът е длъжен да уведоми мениджърската компания относно всяка една оферта, която постъпи за Неймар.

Сантос бе санкциониран от ФИФА със 75 хиляди швейцарски франка заради договори с трети страни.

Бразилското чудо пристигна при каталунците през лятото на 2013-а година, като първоначално беше обявено, че Барселона е платила 57 милиона евро. От тях 17 милиона са влезли в касата на бившия му клуб Сантос, а останалата част във фирма на майката и бащата на играча.

Преди близо една година- в края на януари 2015-а, ръководството на Барселона обяви, че нападателят е преминал при тях всъщност за 86,2 милиона евро.

Клубът беше принуден да направи това изявление, след като бащата даде съгласието си да бъдат разкрити детайли около сделката. Във връзка с тези нови данни Националният съд в Мадрид започна разглеждането на дело срещу президента на Барселона Сандро Росей, който е обвинен, че е получил подкуп, за да обяви Неймар с по-ниска трансферна сума.