Защитаващият титлата си в Бразилия отбор на Палмейрас завърши 1:1 с големия си местен съперник Коринтианс, от което се възползва Сантос и дръпна с 4 точки на върха в класирането.

Домакините от Коринтианс поведоха в резултата в 13-ата минута. Защитникът Маноел беше най-съобразителен и довкара в мрежата отбила се от гредата топка следп изпълнение на свободен удар. Но ветеранът Фелипе Мело изравни от свободен удар две минути след началото на второто полувреме. По-голямата част от второто полувреме премина под диктовката на Палмейрас, но защитата на домакините се справи с натиска.

По-рано в неделя лидерът Сантос размаза с 6:1 на собствен терен Гояш, като Йеферсон Сотедо вкара два гола. С тази победа след 13 кръга Сантос води в класирането с 32 точки, пред Палмейрас, който вече 4 мача няма пълен успех, с 28. Третата позиция си поделят Фламенго и Атлетико Минейро с по 24. Коринтианс е на 7-о място с 20 точки.

Флуминензе излезе от зоната на изпадащите, след като у дома се справи с Интернасионал (Порто Алегре) с 2:1 и вече има 12 точки. Второто попадение за Флу беше дело на бившия играч на Лудогорец Натанаел Пимента, който се разписа от дузпа в 66-ата минута./БТА