Даниел Лудуена и Орибе Пералта вкараха по един гол и Сантос Лагуна спечели с 2:1 срещу Монтерей, като тази победа им осигури шампионската титла на Мексико. Всъщност Сантос печели с общ резултат от двата мача 3:2, тъй като в първата среща в Монтерей двата отбора приключиха при 1:1. По този начин завърши и второто

първенство в страната през сезона- Клаусура. Първенството Апертура беше спечелено от отбора на Тигрес де УАНЛ (Нуево Леон).

Лудуена откри резултата за домакините от Сантос Лагуна в 6-ата минута, който получи топката в наказателното поле от дясно и от малък ъгъл прониза вратаря Джонатан Ороско. Орибе Пералта покачи на 2:0 в 65-ата минута. Той прати топката в мрежата с удар с левия крак, малко след като беше навлязъл в наказателното поле, но нито един защитник на гостите не го посрещна, за да му попречи. В 79-ата минута гостите върнаха едно попадение чрез Антино Де Нигрис, а след него двата отбора се впуснаха в постоянни атаки.

Спечелената титла е четвърта за отбора на Сантос Лагуна след основаването на отбора през 1983-а година и е своеобразен реванш за поражението от същия опонент на финала на Шампионската лига на КОНКАКАФ миналия месец. Тогава Монтерей спечели континенталната надпревара с общ резултат 4:3.

"Благодаря на феновете, които ни подкрепяха през цялото време. Благодаря и на ръководството, че повярва в нас и през тези месеци не продаде нито един от титулярите, за да запази колектива, заяви след мача авторът на първото попадание в срещата Лудуена.

За треньора на Монтерей Виктор Мануел Вуцетич пък е първи загубен финал като мениджър. Неговият отбор преди това има спечелени 12 поредни трофея, включително пет титли на Мексико и две купи на КОНКАКАФ в местната Шампионска лига.