Един от най-големите таланти на Фейенорд – Тони Вилхена по всяка вероятност ще премине в Сампдория през януарския трансферен прозорец. 20-годишният атакуващ полузащитник е следен изкъсо от генуезци, които целят да изпреварят конкуренцията.

Двата клуба обсъдиха евентуална сделка още през лятото, но в крайна сметка трансферът пропадна. Според медиите в Италия проблеми от семейно естество при футболиста са били причината, като през зимата едва ли ще има подобни пречки.

20-годишният футболист вече навлезе в заключителните месеци по контракта си и тъй като не го подновява, изявите му на терена са ограничени. Вилхена е готов да напусне, така че за Фейенорд има по-голям смисъл все пак да вземе някакви пари за него след Нова година, иначе ще го загуби като свободен агент в края на кампанията.

Самп е готов да предложи трансферна сума за Вилхена, но ако холандците не приемат, генуезци търпеливо ще изчакат сезонът да приключи. През януари нищо няма да спира Вилхена да преговаря свободно с други клубове и да подписва предварителни договори.