Швеция и Португалия завършиха наравно 0:0 в най-интересната среща от група 1 в световните квалификации. Двата тима, първоначално смятани за фаворити в групата, в никакъв случай не могат да са доволни от точката, която ги остави далеч от първото место, даващо директно място на Мондиала. Двубоят, определен от медиите в Португалия като „дуел на гениите” Златан Ибрахимович и Кристиано Роналдо, наистина предложи много емоции, но не и много високо темпо.

Швеция бе по-опасния тим на терена през всичките 90 минути, като отстъпи инициативата на португалците само в края и на двете полувремена. Гостите се стараеха да задържат повече топката, за да организират технично своите атаки, но отбраната на Тре Конур се представи отлично. Уго Алмейда и Кристиано Роналдо направиха пропуски за Португалия през първата част, докато Ибрахимович и Калстрьом взаимодействаха добре за шведите.

След почивката Португалия тръгна напред и предостави много възможности на домакините да отрият резултата. Вратарят на гостите Ким бе с основна роля да съхрани нулевото равенство до края на срещата, като изби опасни удари на Ларсон и Ибрахимович.

Швеция е на второ място в класирането с пет точки, Португалия има едва четири, с колкото са и Унгария и Албания, завършили днес 2:0 в Будапеща.

Дания оглави еднолично група 1, след класически успех над аутсайдера Малта. Сьорен Ларсен се разписа на два пъти за домакините, а Даниел Агер вкара от дузпа. Дания има седем точки от три мача, Малта е последна в класирането без точка.