Тимът с най-засилено българско присъствие в румънския шампионат Университатя Крайова постигна важна победа в мача си от 18-ия кръг. Като домакин "студентите" надделяха над аутсайдера Ювентус Букурещ с 3:1. 

В този мач, при това само за малко, участва само един от родните играчи в състава. Това беше Радослав Димитров, който се появи като резерва в 78-та минута на мястото на Александру Бълуца. Христо Златински и Апостол Попов не бяха въобще в групата на тима си. 

Иначе големият герой за Университатя беше Александру Йонуц Митрица, който реалзира първите две попадения още преди почивката. Той откри в 39-та и удвои в продължението на първата част, като и двата пъти асистенциите бяха на Михай Роман. 

Когато Митрица излезе в 62-та минута, на терена се появи бразилецът Густаво и той с първото си докосване направи 3:0. Димитров вече се беше появил на терена, когато Ювентус реализира почетното си попадение. То стана факт в 80-та минута, а негов автор беше Каталин Тира. 

След този развой Университатя се утвърди на третата позиция с 36 точки, само на две от лидера ФКСБ, бивш Стяуа. Втори засега е ЧФР Клуж, но той може д аизлезе на върха, ако бие Динамо Букурещ в неделя. Ювентус пък е на дъното със само 9 точки.