Бившият френски  национал Самир Насри получи 6-месечна забрана да играе футбол заради нарушаване на антидопинговите правила. Адвокатът на футболиста, който по настоящем е свободен агент, потвърди за налагането на санкция от страна на УЕФА.

Насри аут от футбола за 4 години?

Причината за нея е фактът, че бившият играч на Олимпик Марсилия, Арсенал, Манчестър Сити и Севиля се е подложил на интравенозна терапия в Лос Анджелис. Това се е случило, когато 30-годишният играч е бил под наем от Сити в Севиля. В специализираната клиника той е получил хидратация 500 милилитра със стерилна вода, съдържаща микроорганизми. Манипулацията се е случила на 26 декември 2016 година, когато футболистът е бил във ваканция.

До медицинската манипулация се е стигнало, тъй като Насри се почувствал болен и започнал да повръща. То потърсил своя добър приятел от Мериленд – д-р Сарабджит Ананд, който му поставил първоначалната диагноза. Последвалата процедура се провела в хотелска стая, а след нея Насри позира за снимка със съоснователката на извършилата я компания.

Дори в Турция не искат Насри

Съгласно правилата на Световната антидопингова асоциация (УАДА) има ограничения за директните вливания при активните атлети – лимитът е 50 милилитра прием за период от 6 часа. През февруари 2017 година Севиля опита да обжалва с мотива, че манипулацията е била с терапевтична цел, но УЕФА отказа. Испанският клуб обжалва и пред Спортния арбитражен съд в Лозана, но и КАС потвърди решението.

Насри е без отбор, откакто напусна Анталияспор през януари.